ESET Cup pokračuje závodním víkendem na Red Bull Ringu

ESET Cup pokračuje závodním víkendem na Red Bull Ringu

Série ESET Cup pokračuje o nadcházejícím víkendu druhý podnikem letošní sezony. Početné startovní pole tentokrát zavítá na rakouský okruh Red Bull Ring, kde se opět bude bojovat o vítězství a body v šampionátu.

Adam Konopka s Lamborghini Huracan týmu ARC Bratislava bude mít v kategorii GT3 výbornou pozici k převzetí vedení v průběžném hodnocení této kategorie. Jako vítěz jednoho sprintu na okruhu Balaton Park sdílí první místo v tabulce s Martinem Kaczmarskim. Ten však na Red Bull Ringu startovat nebude, zatímco otec Miro Konopka tentokrát usedne do prototypu Ligier LMP3. V kategorii GT3 se ovšem ještě představí tým Duck Racing s Martinem Hudcem a dále Racing Trevor s Gregorem Zsigem.

V GTC se proti sobě postaví vozy Lamborghini Super Tropheo v barvách týmů GT2 Motorsport a Mičánek Motorsport. Ve výše zmíněné stáji se ukáže Dennis Waszek, v té druhé Libor Dvořáček. Početnou skupinu vozů Porsche 911 uvidíme ve skupině GTC1, kde nastoupí týmy PTT Racing (Hubert Darmetko), GT Sports Technology (Andrew Kunitsa, Petr Brecka), Kogelbauer Motorsport (Franz Lahmer, Bob Bau) a Šenkýř Motorsport (Radek Kolařík).

V GT4 se opět můžeme těšit na souboj německý značek BMW, Mercedes a Porsche. Mnichovskou značku BMW budou hájit Rudolf Beňo a Antal Zsigo s BMW M4 GT4, s Mercedesem AMG GT4 pojede Andrej Makarović, zatímco jeho týmový kolega z LEMA Racing Jaka Štuflek pojede s Porsche Cayman GT4.

V kategorii GTX najdeme rozmanité startovní pole v podobě vozů Lamborghini Huracan (Christian Wimberger, Alexander Ober), KTM GTX (Petr Koukola) a Porsche 911 (Alexandru Pitigoi) a Lotus Exige (Gábor Tim). Celé startovní pole pak doplní vozy série P9.

Obdobné složení bude mít i sobotní vytrvalostní závod. Jakub Knoll se opět ukáže za volantem lamborghini týmu Mičánek Motorsport. Úřadující šampion TCR Eastern Europe Maťo Homola se bude s Viktorem Mrázem střídat za volantem KTM GTX. S Mercedesem AMG GT4 pak pojedou Szabolcs Lantos a Mihajlo Mladenović.

Závodní víkend na Red Bull Ringu začíná pátečními tréninky a kvalifikaci na sobotní sprint. V sobotu se kromě sprintu uskuteční i podvečerní vytrvalost a v neděli se bude konat druhý sprint.

Timetable V5
Entrylist