Dennis Waszek ovládl první sprint na Red Bull Ringu

Dennis Waszek ovládl první sprint na Red Bull Ringu

Nedělní program na Red Bull Ringu odstartoval prvním sprintem ESET Cupu, který se konal v dopoledních hodinách. Z dominantního vítězství se radoval Dennis Waszek s vozem Lamborghini Super Tropheo týmu GT2 Motorsport.

Z pole-position startující Miro Konopka zajel do boxu ještě v zaváděcím kole, kde se na jeho prototyp vrhli mechanici a sundali kryt motoru. Mezitím zavlály nad okruhem zelené vlajky a bylo odstartováno. Do vedení se dostal Dennis Waszek s Lamborghini Super Tropheo, nicméně ještě než všichni dokončili první kolo, na trať musel safety car. Na zadní rovince došlo k nehodě, kvůli které museli odstoupit Petr Koukola, Libor Dvořáček a Alexandru Pitigoi.

Konopka se mezitím vrátil na trať hned za lídra Waszka, nicméně s kolem ztráty. Restart si Waszek pohlídal a s lamborghini okamžitě poodjel konkurenci a nejenže vedl celkové pořadí, ale samozřejmě i svou skupinu GTC. Za ním s odstupem jezdil jako lídr kategorie GTX Alexander Ober s Lamborghini Huracan. Rakušana však postihly technické problémy a v polovině závodu odstoupil. Za Waszka se tak posunul lídr kategorie GT3 Adam Konopka.

Do problémů se dostal i Radek Kolařík s porsche, který zůstal stát vedle trati na výjezdu ze zatáčky číslo čtyři. Na krátký moment byla vyhlášena žlutá fáze, ale záhy se opět závodilo.

Waszek kontroloval čelo závodu se solidním náskokem až do cíle a byl absolutně nejrychlejším jezdcem prvního závodu ESET Cupu. Za Waszkem, vítězem kategorie GTC, dojel v rámci klasifikace ESET Cupu Adam Konopka, který se zároveň stal vítězem kategorie GT3. Na druhém místě v GT3 dojel Antal Zsigo s BMW M4 GT3.

Hubert Darmetko dosáhl s porsche na prvenství v kategorii GTC1 před Petrem Breckou a Bobem Bauem. Mark Kastelic s mercedesem zvítězil v kategorii GT4 po těsném souboji s Rudolfem Beňou v BMW. V kategorii GTX dosáhl vyhrál poprvé v sezoně Gábor Tim s vozem Lotus Exige.