Závodní víkend ESET Cupu klepe na dveře, třetí podnik se koná na Slovakia Ringu

Závodní víkend ESET Cupu klepe na dveře, třetí podnik se koná na Slovakia Ringu

Nadcházející víkend se na okruhu Slovakia Ring uskuteční třetí podnik letošní sezony ESET Cupu. Diváci se mohou těšit na atraktivní závody sportovních vozů, které se opět poperou o prvenství ve dvou sprintech a vytrvalosti.

Závodní víkend ESET Cupu doprovodí vedle sérií TCR Eastern Europe, Clio Cup, F4 CEZ i populární evropské mistrovství tahačů. Program tak bude nabitý od soboty do neděle. V rámci ESET Cupu uvidíme domácí rodinné duo Miro Konopka a Adam Konopka. Zatímco otec Miro pojede s prototypem Ligier LMP2, jeho syna Adama opět uvidíme v Lamborghini Huracán GT3. Mladý Adam bude mít v kategorii GT3 konkurenci v podobě Gregora Zsiga a Antala Zsiga s vozy BMW M6 GT3 a BMW M4 GT3 týmu Racing Trevor.

V kategorii GT4 se o pomyslné vavříny poperou vozy značek BMW a Mercedes. S vozy Mercedes AMG GT4 pojedou týmoví kolegové z LEMA Racing Mark Kastelic a Andrej Makarovič. S BMW M4 GT4 bude startovat Rudolf Beňo z týmu Aries Racing.

V kategorii GTC se ukáže Dennis Waszek s Lamborghini Super Trofeo, zatímco kategorie GTC1 bude patřit vozům Porsche 911, se kterými pojedou Hubert Darmetko, Petr Brecka, Radek Kolařík, Franz Lahmer a Bob Bau.

S KTM GTX budou na Slovakia Ringu startovat Petr Koukola z týmu Orlen Janík Motorsport a Tomáš Miniberger z týmu RTR Projects.

Letos startuje v ESET Cupu i maďarský závodník Gábor Tim s vozem Lotus Exige a na startu se ukáže i Praga R1 v rukou Alexe Tlustého.

Obdobnou startovní listinu bude mít i vytrvalostní závod. Přesto se v něm objeví několik jezdců, kteří ve sprintech nestartují. V mercedesu týmu LEMA Racing se budou střídat Szabolcs Lantos a Mihajlo Mladenovič. Rudolfa Beňa doplní v BMW Richard Gonda. S Porsche 911 týmu Aditis Racing pojedou Radim Adámek a Miro Horňák. S KTM GTX budou o prvenství opět bojovat Viktor Mráz a Maťo Homola.

První sprint startuje v sobotu ve 13:50, ve 16:55 je na programu vytrvalostní závod. V neděli je start druhého sprintu ve 14:20.

Timetable v1405
Entrylist