Max Hesse a Antal Zsigo dovedli své BMW do vítězného cíle

Max Hesse a Antal Zsigo dovedli své BMW do vítězného cíle

Podvečerní vytrvalost na okruhu Slovakia Ring patřila německo-slovenské dvojici Max Hesse a Antal Zsigo z týmu Racing Trevor. Jejich BMW M4 GT3 se do čela propracovalo ve druhé polovině závodu a setrvalo tam až do cíle.

Z pole position startovala dvojice Dennis Waszek – Gregor Zsigo po boku posádky Reinhard Kofler – Tomáš Miniberger. Jejich KTM převzalo po zhasnutí červených světel vedení, ale Waszek okamžitě útočil s cílem zpět přebrat první místo. Jejich souboj z těsné blízkosti pozoroval Adam Konopka a o celkové vedení v závodě se tak rozhořela bitva mezi vozy KTM, BMW a Lamborghini.

Nicméně podvečerní vytrvalost byla především o výdrži a také o střídání jezdců v první polovině závodu. Pořadí se tak měnilo i v závislosti na tom, který jezdec zrovna seděl za volantem a který se připravoval na střídání.

Pozici horkého favorita potvrdila posádka vozu BMW M4 GT3 týmu Racing Trevor. Startující Antal Zsigo udržoval rychlé tempo, ale jakmile usedl do vozu zkušený tovární pilot BMW Max Hesse, začal zajíždět nejrychlejší časy a propracoval se do vedení.

Posádka Zsigo a Hesse tak vyhrála vytrvalostní závod s náskokem téměř dvaceti sekund před dvojicí Miro Konopka – Zdeno Mikuláško s Lamborghini Huracán GT3. První dva vozy v absolutním pořadí zastupovaly kategorii GT3, ve které dále na třetím místě dojela posádka Waszek – Zsigo.

V kategorii GTX zvítězil Adam Konopka s Lamborghini před dvojicí Reinhard Kofler – Tomáš Miniberger s KTM GTX. Za nimi dojela domácí posádka Viktor Mráz a Maťo Homola. Čtvrté místo brala posádka Petr Koukola – Václav Janík s KTM GTX.

Pro vavříny v rámci klasifikace GTC1 si dojeli Hubert Darmetko a Mateusz Lisowski s Porsche 911. Polská dvojice z týmu PTT Racing dojela před Petrem Breckou a Karlem Neffem, třetím Franzem Lahmerem a jeho týmovým kolegou z Kogelbauer Motorsport Bobem Bauem. Čtvrtý v GTC1 dojel Radek Kolařík.

V GT4 zvítězil Rudolf Beňo. Očekávaný souboj mezi slovenským závodníkem a posádkou Szabolcz Lantos – Mihajlo Mladenovic se nakonec nekonal, neboť s mercedesem odstoupili už po devíti kolech.