Antal Zsigo vítězem druhého sprintu na Slovakia Ringu

Antal Zsigo vítězem druhého sprintu na Slovakia Ringu

Závěrečný závod ESET Cupu na Slovakia Ringu se v kategorii GT3 stal kořistí domácího jezdce Antala Zsiga, který dovedl své BMW M4 GT3 do vítězného konce. Radovali se i domácí Miro Konopka a Adam Konopka.

Miro Konopka s Ligierem LMP2 a Adam Konopka s Lamborghini Huracan startovali z první řady. Letmý start se nejlépe povedl Adamovi, který převzal vedení před Mirem Konopkou, Dennisem Waszkem s Lamborghini Super Trofeo a Antalem Zsigem s BMW M4 GT3.

Antal Zsigo převzal třetí místo v celkovém pořadí ještě v prvním kole, zatímco Miro Konopka téměř ve stejný moment předjel svého syna a převzal celkové vedení v závodě. První čtveřice na čele zároveň držela první místa ve svých kategoriích. Přestože Zsigo tlačil na Adama Konopku, na jejich případné výměně pořadí by se ve výsledku nic nezměnilo, neboť Konopka byl lídrem kategorie GTX a Zsigo kategorie GT3. Oba tak v pětadvacetiminutovém sprintu ovládli svou klasifikaci.

Adam Konopka vyhrál v rámci GTX před Tomášem Minibergerem s KTM GTX týmu RTR Projects, za ním dojeli rovněž s KTM Petr Koukola a Viktor Mráz. Pátý v GTX byl Gábor Tim s Lotusem Exige.

Naopak vítězem kategorie GT3 se stal Antal Zsigo z týmu Racing Trevor a v GTC dominoval Dennis Waszek z týmu GT2 Motorsport. Vavříny v kategorii GTC1 pro vozy Porsche 911 bral Petr Brecka z týmu GT Sports před Hubertem Darmetkem z PTT Racing. Třetí dojel Radek Kolařík z Šenkýř Motorsport a mimo stupně vítězů týmoví kolegové z Kogelbauer Motorsport Franz Lahmer a Bob Bau.

V kategorii GT4 slavil další triumf s BMW M4 GT4 Rudolf Beňo před Andrej Makarovicem s Mercedesem AMG GT4. Vítězem D5 se stal Miro Konopka s Ligierem a druhý skončil Alex Tlustý s vozem Praga R1.