Favorité ESET Cupu jsou připraveni na druhou polovinu sezóny

Favorité ESET Cupu jsou připraveni na druhou polovinu sezóny

ESET Cup má za sebou čtyři závody a na mosteckém autodromu vstupuje do druhé poloviny letošní sezóny. Řada favoritů je na severočeském okruhu jako doma a s podporou diváků jsou připraveni podat co nejlepší výkony.

Závody na Balaton Parku, Red Bull Ringu, Slovakia Ringu a Lausitzringu mají jezdci a týmy za sebou. Nyní je na řadě čtvrtý podnik sezony na Autodromu Most a startovní pole bude opravdu silné. Dorazí totiž i vozy ze série P9 Challenge a na roštu se tak sejde třicítka závodních aut.

Kategorii GT3 ve sprintu prozatím vévodí Antal Zsigo, jenž letos přeskočil z BMW M4 GT4 na rychlejší specifikaci GT3. A vede si velmi dobře. Na kontě má už pět výher a drží čelo průběžného pořadí. Bude mít však silnou konkurenci. Na svůj debut s Audi LMS GT3 se připravuje Petr Fulín a vzhledem k tomu, že Most je jeho domácí trať, kterou zná velmi dobře, může se blýsknout skvělými výsledky. Třetím mužem v rámci kategorie GT3 bude Martin Hudec se starší generací Audi R8 GT3 z týmu Duck Racing.

Status neporazitelnosti si letos prozatím drží Rudolf Beňo s BMW M4 GT4. Na mosteckém okruhu se proti němu postaví Andrej Makarovič s Mercedesem AMG GT4, Ivan Hržejak s Porsche Cayman GT4 a vůbec poprvé i Lotus Emira GT4 s Pavlem Sovičkou za volantem.

Dominantní ve své kategorii GTC je i Dennis Waszek s Lamborghini SuperTrofeo z týmu GT2 Motorsport. Waszek má na kontě osm vítězných závodů za sebou a pokud nedojde k neočekávaným situacím, má velkou šanci vítěznou řadu prodloužit. Jeho nejbližším konkurentem bude v GTC Libor Dvořáček z týmu Mičánek Motorsport, taktéž s Lamborghini Super Trofeo.

V kategorii GTC1, určené pro pohárové vozy Porsche 911, má dvoubodovou výhodu Peter Brecka. Tady se ovšem tvrdě bojuje. Brecka se v průběhu roku přetahuje o vedení v tabulce s Hubertem Darmetkem a jejich bitva zajisté přetrvá až do velkého finále v Brně. V GTC1 uvidíme celkem šest jezdců, těmi dalšími jsou Radim Adámek, Andrew Kunitsa, Radek Kolařík a Bob Bau.

Kategorie GTX má lídra v podobě Petra Koukoly s KTM GTX. Český závodník dosáhl na dvě výhry, nicméně jakýkoliv nedokončený závod by mohl znamenat šanci pro Gábora Tima s Lotusem Exige, který ztrácí na Koukolu jen tři body. Favority na vítězství v Mostě však budou Antonín Herbeck se svým červeným Pagani Zonda nebo Adam Konopka s Lamborghini Huracán GTX. Dále v poli uvidíme Rolanda Andraczeka s Lotusem Exige, Ivana Vlachkova s vozem Sin Car a Tomáše Minibergera s KTM GT2. S prototypy pojedou ve třídě D5 Miro Konopka (Ligier LMP3) a Alex Tlustý (Praga R1).

Startovní pole vytrvalostního závodu bude obdobné. Za volant BMW M4 GT3 se vrací bavorský tovární jezdec Max Hesse, který se bude střídat s Antalem Zsigem. V novém Audi LMS GT3 by měli jet Petr Fulín jr. a Jiří Navrátil. O Lotus Emira se budou dělit Pavel Sovička a Jiří Jupa. S fialovým KTM GTX opět pojedou Viktor Mráz a Maťo Homola.

EVENT INFO:
Timetable V4
Entrylist