Reinhard Kofler triumfoval s KTM, Petr Fulín si užil vítěznou premiéru s Audi

Reinhard Kofler triumfoval s KTM, Petr Fulín si užil vítěznou premiéru s Audi

Úvodní sprint ESET Cupu na Racing Journal SpeedFest poznamenala nehoda v první šikaně hned po startu. Po restartu se držel na čele Reinhard Kofler s KTM GT2 a dojel si pro vítězství v kategorii GTX.

Miro Konopka startoval z první řady s Ligierem LMP3 po boku Reinharda Koflera s KTM GT2. Kofler se po odmávnutí zelenými vlajkami dostal do čela, ale v první šikaně došlo k hromadné nehodě. Dennis Waszek brzdil na poslední chvíli a narazil do Koflera, za nimi se ještě ve vyšší rychlosti přiřítil Antal Zsigo a narazil do Waszka.

Kofler se vrátil na trať, ale vozy Lamborghini Super Trofeo a BMW M4 GT3 zůstaly poškozené v únikové zóně  a Waszek se Zsigem odstoupili. Závod musel být zastaven a zbytek startovního pole se vrátil na startovní rošt.

Závod byl o několik minut později restartován. Kofler zůstal na čele, jeho KTM zdobily černé lepící pásky na poškozené kapotě. Na jeho tempo však tato provizorní oprava neměla vliv. Na druhém místě vyrážel do závodu Petr Fulín s Audi LMS GT3, za ním Adam Konopka s Lamborghini Huracán a Miro Konopka s Ligierem LMP3.

Restart závodu za safety car tentokrát proběhl bez incidentů a jezdci projeli první zatáčkou bez soubojů. Pořadí se v úvodních kolech ustálilo; kategorii GTX vévodil Kofler, který zároveň držel první místo v absolutním pořadí. V rámci kategorie GT3 byl první Petr Fulín, v GTC Josef Záruba a v GTC1 Petr Brecka.

Miro Konopka tlačil na vedoucího Koflera a slovenský závodník se tři a půl minuty před koncem probojoval do čela celkového pořadí. Konopka se stal vítězem kategorie D5. Kofler triumfoval v GTX před Adamem Konopkou s Lamborghini Huracán a třetím Antonínem Herbeckem s Pagani Zonda. Na čtvrté příčce dojel Petr Koukola, za ním Gábor Tim a Roland Andraczek.

V kategorii GT3 vyhrál při svém debutu za volantem Audi LMS GT3 Petr Fulín, druhý dojel Martin Hudec se starší generací Audi R8 LMS GT3

Vítězem GTC se stal Josef Záruba s Lamborghini Super Trofeo, jehož největší soupeř Dennis Waszek odstoupil kvůli havárii hned po startu.

V GTC1 se tvrdě bojovalo o vítězství mezi lídrem Petrem Breckou a Hubertem Darmetkem. Zbývala pouhá tři kola do cíle, když mezi nimi došlo k nehodě u oblouku Orlen a oba zůstali se svými vozy Porsche 911 stát mimo trať. Na vítězství tak dosáhl Bob Bau, kterého na stupních vítězů doplnil Andrew Kunitsa a Radim Adámek.

V kategorii GT4 vyhrál Rudolf Beňo s BMW M4 GT4, druhý dojel Pavel Sovička při premiérovém startu s Lotusem Emira GT4 a třetí dojel Ivan Hrženjak s Porsche Cayman GT4.

Race results