Petr Fulín vyhrál i druhý závod ESET Cupu v Mostě

Petr Fulín vyhrál i druhý závod ESET Cupu v Mostě

Premiéra stříbrného vozu Audi LMS GT3 v ESET Cupu se vydařila. Petr Fulín navázal na své včerejší vítězství v kategorii GT3 a triumfoval i v neděli. Na Autodromu Most se dařilo i Josefu Zárubovi a na výhru dosáhl i bývalý šampion TCR Eastern Europe Bartosz Groszek.

Z první řady startovali Petr Fulín s Audi LMS GT3 a Josef Záruba s Lamborghini Super Trofeo. Za nimi vyráželi do letmého startu Bartosz Groszek s Porsche 911 a Hermann Speck z šampionátu P9 Challenge.

Josef Záruba má se svým Lamborghini lepší akceleraci a ještě před první šikanou se dostal do čela před Petra Fulína. Fantastický start předvedl ze šestého místa Petr Brecka, který šel na vnějšku pozdě na brzdy a v šikaně se posunul na třetí místo. Za nimi se seřadili Groszek a Hubert Darmetko. Tato trojce bojovala o vavříny v kategorii GTC1. Groszek se po dvou kolech dostal před Brecku a usadil se na čele své kategorie.

Petr Fulín mezitím předjel celkového lídra Zárubu, na jejich pořadí v kategoriích to však nemělo vliv. Fulín držel první místo v rámci klasifikace vozů GT3, Záruba vévodil kategorii GTC.

Po osmi kolech závodu musel na trať safety car. Alex Tlustý zůstal s Pragou R1 stát na trati a po celém okruhu zavlály žluté vlajky. Po pěti kolech za safety carem se znovu závodilo. Fulín si pohlídal celkové vedení se Zárubou v zádech. Na celkovém třetím místě kroužil Speck a za ním lídr kategorie GTC1 Groszek.

Závěr závodu už nepřinesl žádné změny v pořadí na čele. Petr Fulín tak dosáhl na své druhé vítězství víkendu a z mostecké premiéry s Audi LMS GT3 si odnáší stoprocentní úspěch. V kategorii GT3 byl na druhém místě klasifikován Martin Hudec se starší generací Audi R8 GT3, třetí dojel Antal Zsigo s BMW M6 GT3.

V kategorii GTC zvítězil Josef Záruba z týmu Mičánek Motorsport. V rámci klasifikace GTC1, určené pouze pro pohárové vozy Porsche 911, vyhrál Bartosz Groszek z týmu Aditis Racing před Petrem Breckou z GT Sports Technology. Na třetím místě dojel Hubert Darmetko z týmu PTT Racing.

V kategorii GTX oslavil další prvenství Petr Koukola s KTM GTX týmu Orlen Janík Motorsport. Na druhém místě byl klasifikován Tim Gábor s Lotusem Exige, třetí skončil Ivan Vlachkov s vozem Sin Car.

Mezi vozy GT4 byl nejlepší Rudolf Beňo s BMW M4 GT4, na druhém místě dojel Pavel Sovička a zakončil tak úspěšnou premiéru v ESET Cupu s vozem Lotus Emira. Třetí skončil Ivan Hrženjak s Porsche Cayman.