Luka Grm si podmanil oba závody Twingo Cupu

Luka Grm si podmanil oba závody Twingo Cupu

Oba závody Twingo Cupu absolvovali jezdci v jednom dni. V neděli dopoledne si za deštivých podmínek dojel pro první vítězství v sezoně Luka Grm a svou formu na Autodromu Most stvrdil i odpoledním vítězstvím.

Vzhledem k tomu, že byla dráha při prvním závodě ještě mokrá, dvacetičlenné pole absolvovalo úvodní kola za safety carem, za kterém kroužil z prvního místa startující Luka Grm před Nikem Poljancem. Členové Akademie F4 CEZ František Němec, Martin Knápek a Michelle Jandová startovali z 10., 11. a 18. pozice.

Když zavlály zelené vlajky, startovní pole bylo ještě roztahané, což přispělo i k relativně poklidnému průjezdu první šikanou. Nicméně náročné podmínky na trati nachytaly některé závodníky a na trať musel znovu safety car.

Po restartu se závodilo až do cíle a vítězem se stal Luka Grm s náskokem 11 sekund před Maticem Prešou. Skvělý výkon předvedl Martin Knápek, startující z 11. místa. Navzdory dlouhým žlutým fázím se dokázal propracovat až na třetí místo a při premiérovém startu vystoupal na podium. Čtvrtý dojel Nik Poljanec a první pětku uzavřel Zal Rezar.

I druhý závod, který se tentokrát konal v neděli odpoledne, se stal kořistí Luky Grma, který se do vedení dostal ve třetím kole a na první místě zůstal až do cíle. Nic na tom nezměnil ani safety car, který vodil jezdce téměř deset minut. Na druhém místě dojel opět Matic Preša a třetí tentokrát skončil Zal Rezar.

Z členů Akademie F4 CEZ byl tentokrát nejúspěšnější František Němec, který skončil na celkovém devátém místě, Martin Knápek dojel na 11. pozici a Michelle Jandová skončila na 15. příčce.