Adam Konopka vyhrál podvečerní vytrvalost způsobem start-cíl

Adam Konopka vyhrál podvečerní vytrvalost způsobem start-cíl

Domácí závodník Adam Konopka ovládl vytrvalostní závod ESET Cupu na Slovakia Ringu a vedl od startu až do cíle. Pod šachovnicovým praporkem projel jako první a stal se vítězem kategorie GTX.

Z první řady startovali Stanislaw Jedlinski a Miro Konopka, za nimi se v zaváděcím kole seřadilo dalších šestnáct závodníků a společně vyrazili do hodinové vytrvalosti. Kritická první zatáčka se obešla bez incidentů a jezdci pokračovali ve vzájemných soubojích.

Do čela závodu se dostal Adam Konopka, zatímco za ním se odehrával souboj o celkové druhé místo mezi Mirem Konopkou a Gregorem Zsigem. Jedlinski se mezitím propadal startovním polem a během své jízdy měl kontakt s jiným vozem, což odnesl kus kapoty u levého zadního kola, kterou pak mechanici přelepovali páskou.

Dvojice Jakub Knoll a Josef Záruba vedla kategorii GTC s vozem Lamborghini SuperTrofeo, za nimi kroužilo KTM GT2 týmu RTR Project posádky Tomáš Miniberger – Dan Skalický. Hned za nimi se drželo další KTM, které řídil Viktor Mráz.

První polovina závodu probíhala v poklidném tempu a průběžné pořadí se začalo míchat až po zastávkách v boxech a střídání jezdců. Ještě předtím však došlo ke kolizi Mira Konopky a Antala Zsiga a oba jezdci museli odstoupit.

V boxech vystřídal Jedlinskiho vítěz sobotního sprintu Krystian Korzeniowski a začal zajíždět absolutně nejrychlejší kola. Průběžně se propracoval na celkové druhé místo a zároveň převzal vedení v kategorii GT3 před Gregorem Zsigem a Dennisem Waszkem s BMW M6 GT3.

Šachovnicovou vlajku však jako první spatřil Adam Konopka, který jako jeden z mála jezdců odjel podvečerní vytrvalost bez střídání. Bez chybnou jízdou si na soupeře v kategorii GTX vypracoval více než minutový náskok a pohodlně si dojel pro vítězství. Druhé místo v kategorii GTX patřilo dvojici Viktor Mráz – Maťo Homola s KTM GTX a třetí skončili Tomáš Miniberger a Dan Skalický s KTM GT2.

V kategorii GTC vyhrála posádka Jakub Knoll a Josef Záruba s Lamborghini SuperTrofeo. V kategorii GTC1 dosáhla na triumf posádka Petr Brecka a Karel Neffe s Porsche 992 Cup, za nimi dojeli Radim Adámek s Bartoszem Groszkem, kterému se povedlo v posledním kole v poslední zatáčce probojovat na druhou pozici před Franze Lahmera.

Vítězem kategorie GT4 se stal Rudolf Beňo s BMW M4 GT4.