Konopkovi dominovali, Antal Zsigo se stal šampionem GT3

Konopkovi dominovali, Antal Zsigo se stal šampionem GT3

Miro Konopka a Adam Konopka dojeli v závěrečném sprintu ESET Cupu na Velké ceně Slovenska na Slovakia Ringu na prvních dvou místech. Antal Zsigo se zároveň stal šampionem kategorie GT3.

Miro Konopka s LMP3 a jeho syn Adam Konopka s Lamborghini Huracan GTX startovali z první řady, za nimi se v zaváděcím kole seřadili Štefan Rosina s Lamborghini SuperTrofeo GTX a Antal Zsigo s BMW M6 GT3.

Adam Konopka využil vyššího výkonu svého vozu a převzal na startu vedení, před žlutý prototyp se ve třetí zatáčce dostal i Štefan Rosina, ale Miro Konopka mu předjetí vrátil už v šesté zatáčce.

Závod se dojížděl v poklidném tempu a pouze Stanislaw Jedlinski bojoval se soupeři za ním a snažil se bránit svou pozici na trati.

Závěrečný sprint na Slovakia Ringu se tak stal kořistí Mira Konopky s Ligierem LMP3, v rámci kategorie D5 za ním byl klasifikován Alex Tlustý s vozem Praga.

V kategorii GTX vyhrál Adam Konopka před Rosinou a Tomášem Minibergerem s KTM GT2.

Vítězem kategorie GT3 se stal Antal Zsigo, který se zároveň stal šampionem GT3 v sezóně 2024 ještě před posledním podnikem v Brně. Druhý dojel Martin Hudec s Audi a třetí Stanislav Jedlinski s Ferrari.

V GTC se stal suverénním vítězem Dennis Waszek s Lamborghini SuperTrofeo. V GTC1 se z vítězství radoval Hubert Darmetko s Porsche 992 Cup. Petr Brecka, vítěz sobotního sprintu v kategorii GTC1, vyjel v první zatáčce z tratě odstoupil. Na druhém místě dojel Franz Lahmer a Bob Bau.

V kategorii GT4 se stal vítězem Rudolf Beňo s BMW M4 GT4.

D4 GT RACE 2 – PROVISIONAL